Nova velikost luknje v Hole Wizard

Odgovori
caddy
Prispevkov: 421
Pridružen: 03 Mar 2014, 12:55

Nova velikost luknje v Hole Wizard

Odgovor Napisal/-a caddy » 29 Jun 2016, 16:29

Kako dodam v Hole Wizard bazo novo velikost luknje z navojem?
rzabkar
Site Admin
Prispevkov: 129
Pridružen: 04 Mar 2014, 08:57

Re: Nova velikost luknje v Hole Wizard

Odgovor Napisal/-a rzabkar » 29 Jun 2016, 16:31

Hole Wizard luknje se dodaja v aplikaciji Toolbox Settings. Do te aplikacije lahko pridemo preko Start menija: »Start« -> »Vse aplikacije« -> »SOLIDWORKS Tools <verzija>« -> »Toolbox Settings <verzija>«. Aplikacijo lahko zaženemo tudi iz SOLIDWORKS-a: »Tools« -> »Options« -> »System Options« -> »Hole Wizard/Toolbox« -> »Configure«.

Hole Wizard luknje se definira na odseku Hole Wizard.
Toolbox 1.jpg
Toolbox 1.jpg (19.49 KiB) Pogledano 943 krat
V Hole Wizard odseku se poišče standard kateremu želimo dodati luknjo. V standardu izberemo vrsto luknje. V tem primeru na slikah se izbere »ISO« -> »Tapped Holes« -> »Tapped hole«. Ko izberemo vrsto luknje, se odpre okno z vsemi definiranimi velikostmi luknje. Na levi strani pod »Standard Properties« se nahajata tipki za velikosti (Sizes) in podatke o navoju (Thread Data). Za novo luknjo je potrebno dodati novo vrstico na obeh odsekih. Pod »Sizes« se doda nova velikost s klikom na tipko +, ki je označena na spodnji sliki.
Toolbox 2.jpg
Vpiše se velikost, korak in premer.
Toolbox 3.jpg
Toolbox 3.jpg (11.42 KiB) Pogledano 943 krat
Sedaj moramo narediti podobno za lastnost navoja.
Toolbox 4.jpg
Toolbox 4.jpg (25.04 KiB) Pogledano 943 krat
Pri vpisu za navoj moramo paziti, da je v okno »fullsize« vpisana enaka vrednost kot v oknu »Size« v prejšnjem koraku. V okno »Series« lahko vpišemo le presledek. Sedaj je potrebno le še shraniti Toolbox spremembe in uporabiti novo Hloe Wizard velikost v SOLIDWORKS-u.
Odgovori