SOLIDWORKS in AMD FirePro grafične kartice

Odgovori
rplevel
Prispevkov: 12
Pridružen: 28 Feb 2014, 09:13

SOLIDWORKS in AMD FirePro grafične kartice

Odgovor Napisal/-a rplevel » 02 Okt 2015, 12:01


Najnovejše profesionalne grafične kartice AMD FirePro so bile zasnovane za kompleksne delovne procese v programu SOLIDWORKS, sočasni inženiring, kompleksno CAD modeliranje, ter vrhunski prikaz realizma in simulacij (CAE). Za razliko od običajnih grafičnih kartic, profesionalne grafične kartice AMD FirePro ponujajo številne GPU pospeševalne funkcije in specifične optimizacije za SOLIDWORKS, ki se odražajo v odličnem, pospešenem delovanju, povečanem realizmu, zagotavljajo večjo interaktivnost za oblikovalce in inženirje ter zagotovijo da inženirji iz svojih delovnih postaj iztisnejo kar največjo zmogljivost.

PRENOS NAJNOVEJŠIH GONILNIKOV
Slika
Do bolj natančnih modelov z novim »GPU-Accelerated Transparency« načinom delovanja
Tehnologija »Order Independent Transparency (OIT)« je na voljo za SOLIDWORKS 2014 in 2015. OIT tehnologija zagotavlja natančnost modela in njegove pripadajoče geometrije do ene slikovne pike (pixel) natančno in prinaša bistveno izboljšanje zmogljivosti v primerjavi z običajnim prikazom prelivanja (classic blended mode). Tako se ustvari bolj praktičen 3D pogled za inženirje, ki jim lahko poveča njihovo načrtovalno intuicijo in je v pomoč pri boljšem odločanju v vseh razvojnih fazah idelka.
Slika
SOLIDWORKS 2015 prinaša nadaljnje izboljšave za OIT z novo funkcijo predogleda, ki uporabnikom omogoča, da vidijo dele in sklope iz funkcijskega drevesa v sivinah, še predno se jih izbere za urejanje. Tako se uporabniku hitro posreduje informacijo katere dele ali sklope želi omogočiti. Sivinska slika je natačna in odzivna, saj so vsi podaki ves čas shranjeni v procesorju grafične kartice (GPU). OIT tehnologija je privzeto omogočena v AMD FirePro grafičnih karticah z vsaj 2GB grafičnega pomnilnika.
Napredni realizem v realnem času
Slika
Profesionalne grafične kartice AMD FirePro izkoriščajo moč »RealView« tehnologije in vašim modelom vdihnejo življenje. SOLIDWORKS 2015 ponuja napredno senčenje v realnem času s tehnologijami »RealView« in »Ambient occlusion«, ki skupaj zagotavljata izjemno globino in realizem, ki zmanjša potrebo po izdelavi renderjev.
Natančni modeli s tehnologijo glajenja robov
Nova funkcija »GeometryBoost« omogoča, da so tehnologije glajenja robov, kot je »Full-Scene Anti-Aliasing« (FSAA), lahko vedno omogočene. Tehnologija »FSAA« zgladi robove obrisov geometrij v relanem času, kar povzroči visoko vizualno kakovost in natančnost izrisanih modelov.
Slika
Napredni delovni procesi v CAE
Slika
AMD FirePro profesionalne grafične kartice uporabljajo najnovejšo generacijo »Graphics Core Next« (GCN) arhitekture grafičnih jeder. Ta arhitektura učinkovito obravnava in prioritizira računske naloge 3D modelov, s čimer se omogoča večopravilnost in s tem optimizira izrabo sredstev, ter poveča zmogljivost.
Da se spodbudi izjema zmožnost paralelnega procesiranja jeder grafičnih kartic (GPU) za inženirske analize in simulacije, so AMD grafične kartice optimizirane tudi za »OpenCL« tehnologijo.
Tehnologija »OpenCL« grafičnim karticam AMD FirePro omogoča opravljanje izračunov in s tem pohitritev za inženirske analize in simluacije – delo, ki ga običajno opravlja centralni procesor računalnika (CPU). Primer: S profesionalnimi AMD FirePro grafičnimi karticami, kot so AMD FirePro W8100 ali W9100, lahko bistveno zmanjšamo čas strukturne in fizične analize v »OpenCL« verziji Abaqus-a, podjetja Dassault Systèmes SIMULIA.
Večja produktivnost z uporabo več zaslonov
Potek dela pri razvoju produktov se je v zadnjih nekaj letih močno spremenil. Delo z več aplikacijami hkrati je pri razvoju vse bolj pogosto saj se modeliranje, simulacije, upravljanje in kolaboracija s podatki izvaja v sozvočju. AMD FirePro grafične kartice predstavljajo AMD Eyefinity večzaslonsko tehnologijo, ki inženirjem omogoča pregled nad aplikacijami in produkti na treh, štirih ali tudi do šest monitorjih z visoko resolucijo (do 4K x 2K), na samo eni grafični kartici. Uporabniki lahko pri tako visoki resoluciji pregledujejo natančne načrtovane, realne in bolj pregledne modele, pohitren pa je tudi potek dela.
Slika
Odgovori