BoundingBox

Odgovori
omarinkovic
Site Admin
Prispevkov: 148
Pridružen: 08 Maj 2014, 12:34

BoundingBox

Odgovor Napisal/-a omarinkovic » 20 Apr 2017, 09:42

Bounding Box funkcija nam omogoča hiter prikaz in izračun prostorskega obsega enega ali več teles kosa ali sestava glede na koordinatni sistem v SOLIDWORKS-u.Vrednosti prostorskega obsega pa se zapišejo v Custom Properties, kar pomeni, da jih lahko uporabimo za izpis na risbi, glavi risbe ali za kosovnico.

Na nivoju kosa lahko izračunamo prostorski obseg za:
- Eno ali več teles
- Proste površine
- Družino podobnih kosov (konfiguracije). V tem primeru se za vsako konfiguracijo vrednosti zapišejo pod Configuration Specific zavihek.
- Uvožena telesa
slika1.jpg
Na nivoju sestava lahko izračunamo prostorski obseg za:
- Sestav kot celoto
- Družino podobnih kosov (konfiguracije). V tem primeru se za vsako konfiguracijo vrednosti zapišejo pod Configuration Specific zavihek.
slika2.jpg
Glede na nivo (kos ali sestav) in število konfiguracij funkcija Bounding Box v Custom Properties ali Configuration Specific vedno samodejno doda štiri parametre in vrednosti:
- 3D Bounding Box X length
- 3D Bounding Box Y length
- 3D Bounding Box Z length
- 3D Bounding Box XxYxZ length
ter v drevesni strukturi se ustvari novi 3DSketch (3DBoundingBox(ime telesa)), ki nam vizualno prikaže prostorski obseg.
slika3.jpg
V primeru, da imamo kos z več telesi, se nam poleg imena zgoraj navedenih parametrov doda še ime posameznega telesa ter 3DSketch za vsako telo posebej.
slika4.jpg
Če se nam kos ali sestav spremeni, posodobimo novo stanje prostorskega obsega tako, da enostavno kliknemo na funkcijo Bounding Box in s tem popravimo vrednosti.
Odgovori