Povezovanje SVG datotek v SOLIDWORKS Composer

Odgovori
omarinkovic
Site Admin
Prispevkov: 151
Pridružen: 08 Maj 2014, 12:34

Povezovanje SVG datotek v SOLIDWORKS Composer

Odgovor Napisal/-a omarinkovic » 23 Jul 2015, 14:48

S pomočjo SOLIDWORKS Composer-ja imamo možnost izvoza slik v SVG format (Scalable Vector Graphics), ki je vsestranski in izjemno uporaben. SVG slike so vektorske, kar pomeni da se z spreminjanjem velikosti slike se kvaliteta ne slabša in le-to si lahko ogledate z Internet Explorerjem, Chromom ali Firefoxom.

V tem prispevku si bomo ogledali proces za izvoz, povezvanje in pripravo datotek.

V SOLIDWORKS Composer si pripravimo poglede našega izdelka. Glede na to, da potrebujemo slike za pripravo spletnega kataloga našega izdelka, potrebujemo različne poglede izdelka in posameznih komponent. Na naslednji sliki vidimo poglede izdelka za naš primer:
Slika

Iz SOLIDWORKS Composer-ja izvozimo slike s funkcijo »Technical Illustration« v Workshop zavihku, ter opcijo Multiple da izvozimo vse predpripravljene slike v enem koraku.
Slika

Za naš primer želimo izdelati spletni katalog rezervnih delov za baterijsko vbodno žago. Zato bo naša spletna stran sestavljena iz več strani. Rabimo začetno spletno stran izdelka (Landing Page), spletno stran glavnih komponent (Main Spare Page), spletno stran posameznih komponent (Sub-Spare Page) in več strani spletne trgovine (Shopping Level pages). Spodnja slika prikazuje potrebno hierarhijo povezave med slikami tako, da se nam ob kliku na posamezno sliko odpre naslednja.
Slika

Sedaj, ko imamo hierarhijo spletne strani določeno, moramo povezati slike med seboj. To naredimo s SOLIDWORKS Composer in funkcijo »Events Property« za posamezno komponento na sliki. To pomeni, da se nam bo ob kliku na posamezni segment slike odprla nova spletna stran in s tem ustvarimo željeno povezavo.

Uporabljamo lahko povezave med slikami, spletnimi stranmi, datotekami, animacijami in FTP stranmi. Spodnja slika nam prikazuje možne povezave in ponuja kratke opise posamezne funkcije.
Slika

V našem primeru bomo uporabili opcijo »file://« da povežemo izvožene SVG datoteke. Ko zaključimo povezovanje datotek, jih ponovno izvozimo in prepišemo orginalne SVG datoteke.

Da ustvarimo popolnoma interaktivni SVG document, moramo ustvariti začetno oziroma domačo stran. To ustvarimo v Windows Beležki kot enostavno HTML kodo in shranimo kot HTML dokument. Spodnja slika prikazuje kaj je potrebno v zapisati kot kodo, katero lahko uporabite za vaš primer. Zamenjate se le kar je označeno z rdečo, glede na vaše potrebe.
Slika

Ko zaključite s HTML kodo, enostavno odprite ustvarjeno začetno oziroma domačo stran v Internet Explorerju ter brskamo skozi naše SVG datoteke. Standardni ukazi »Naprej« in »Nazaj« Internet Explorerja bodo delovali, čeprav si lahko dodajate svoje lastne gumbe s povezavami na različne poglede SVG.
Odgovori