Export/Import Cameras

Odgovori
omarinkovic
Site Admin
Prispevkov: 151
Pridružen: 08 Maj 2014, 12:34

Export/Import Cameras

Odgovor Napisal/-a omarinkovic » 30 Okt 2019, 11:08

Export/Import Cameras je funkcija namenjena studijskemu renderiranju in omogoča izvoz in uvoz ene ali več SOLIDWORKS kamer.
Predhodno postavljene kamere v SOLIDWORKS okolju lahko izvozite in nato uvozite za renderiranje preostalih produktov.
export_import cameras_1.png
S klikom na Export/Import Cameras se nam odpre pogovorno okno:
- Select cameras to export: V seznamu pod »Select camers to export« se nam ustvari seznam vseh definiranih SOLIDWORKS kamer v odprtem dokumentu. Izberemo eno ali več kamer za izvoz.
- Write to XML: Kamere se zapišejo v XML datoteko. S klikom na »Write to XML« se odpre okno »Iskanje mape« in privzeto se nastavi pot shranjevanja do mape kjer je shranjen odprt dokument v SOLIDWORKS-u. Določimo lahko novo pot ali dodamo novo mapo. Ime XML datoteke je enako datoteki iz katere izvažamo kamere.
export_import cameras_2.png
Uvoz kamer se izvede preko istega pogovornega okna.
- Existing XML file: Izberemo XML datoteko predhodno izvoženih kamer z »Browse…«.
- Import XML Cameras: Z »Import XML Cameras« zaženemo proces uvoza kamer. Uvožene kamere se shranijo z enakimi nastavitvami ter imenom kot so bile izvožene.
export_import cameras_3.png
Splošne informacije glede izvoza in uvoza kamer:
- Izvozimo lahko eno ali več kamer kot paket.
- Če imamo definiranih več kamer v eni datoteki in želimo izvoziti posamezno ali kombinacije več kamer v različne datoteke je potrebno pred vsakim izvozom XML datoteko preimenovati ali shraniti na drugo lokacijo. V nasprotnem primeru se predhodno izvožene kamere prepišejo z zadnjim izvozom.
- Izvožene SOLIDWORKS kamere iz nivoja kosa ali sestava lahko uvozimo v katero koli datoteko kosa ali sestava. Nismo omejeni na kamere enakega nivoja.
Odgovori