Definicija statlične linearne simulacije na kosu

Odgovori
rzabkar
Site Admin
Prispevkov: 134
Pridružen: 04 Mar 2014, 08:57

Definicija statlične linearne simulacije na kosu

Odgovor Napisal/-a rzabkar » 01 Okt 2015, 16:15

Če želimo preučiti obnašanje našega izdelka še preden le-tega izdelamo, si lahko pomagamo s simulacijami v različnih SOLIDWORKS paketih.
O SOLIDWORKS Simulation produktih lahko več izvete na naslednji povezavi:
http://www.ib-caddy.com/solidworks/sl/p ... simulation

Osnovna analiza v SOLIDWORKS Simulation paketu je statična-linearna analiza. Da začnemo takšno analizo definirati, moramo najprej vklučiti modul simulacij v SOLIDWORKS-u. To storimo na "Tools -> Add-Ins...". S tem se nam bo na našem Comand Manager-ju prikazal zavihek za simulacije. Na tem zavihku kliknemo na puščico pod ukazom "Study Advisor" in izberemo ukaz "New Study".
sim.png
Odpre se delovno okno kjr lahko poimenuijemo našo analizo in določimo tip analize. Ko potrdimo ukaz, se nam pod delovnim oknom doda zavihek z imenom naše analize. V tem zavihku definiramo vse potrebno za preračun simulacije.
sim2.png
V našem primeru bomo analizirali obnašanje ključa, ko ga obremenimo s 300N. Ko izberemo zavihek z imenom naše analize, se nam pod SOLIDWORKS drevesno strukturo prikažejo nastavitve analize. Prva stvar, ki jo je potrebno definirati je material našega kosa. V primeru, da je bil material definiran že na samem SOLIDWORKS kosu, se materialni podatki samodejno prenesejo v analizo. Material definiramo tako, da z desnim klikom izberemo telo v drevesni strukturi simulacije in izberemo "Apply/Edit Material...".
sim3.png
sim3.png (21.72 KiB) Pogledano 9173 krat
V naslednjem koraku je potrebnodefinirati kje je kos vpet v prostor. V našem primeru smo definirali, da je ključ pripet v čeljustih - tam kjer zagrabi matico. Da to definiramo, moramo desno klikniti na mapo "Fixtures" in izbrati "Fixed Geometry". V ukazu nato izberemo površine , ki jih želimo fiksirati. Na spodnji sliki so fiksirane površine z zelenimi puščicami.
sim4.png
Sedaj pa je potrebno dodati še silo na ročko. To naredimo z desnim klikom na "External Loads" in izbiro ukaza "Force". V ukazu nato definiramo kje bo sila delovala (na spodnji sliki je to površina z vijoličnimi pušicami) in kolikšna bo le-ta.
sim5.png
Sedaj je potrebno le še zamrežiti in pognati analizo. Model se zamreži z desnim klikom na "Mesh" in izbiro "Create Mesh". V ukazu za mreženje lahko spreminjamo parametre mreže. Ko potrdimo ukaz, se model zmreži (razbije na manjše dele).
sim6.png
Potrebno je le še pognati simulacijo. To se naredi s klikom na "Run This Study" v Comand Manager-ju.
sim7.png
Ko se analiza preračuna, dobimo v mapi "Results" tri različne predpripravljene poglede rezultata. Prvi je "Von Mises napetost v materialu", drugi je "Premik iz nevtralne lege" in zadnji je "Specifična deformacija". Če želimo videti posamezen rezultat, ga v mapi results izberemo z dvoklikom.
sim8.png
sim9.png
sim10.png
Odgovori