Vrstni red prikazanih Sheet formatov

Odgovori
caddy
Prispevkov: 426
Pridružen: 03 Mar 2014, 12:55

Vrstni red prikazanih Sheet formatov

Odgovor Napisal/-a caddy » 15 Jan 2015, 15:55

Kako lahko uredim vrstni red prikazanih Sheet formatov v oknu Sheet Properties?
rzabkar
Site Admin
Prispevkov: 134
Pridružen: 04 Mar 2014, 08:57

Re: Vrstni red prikazanih Sheet formatov

Odgovor Napisal/-a rzabkar » 15 Jan 2015, 15:57

Prikaz formatov je odvisen od datoteke sheetformats.txt. Ta datoteka se nahaja v mapi <SOLIDWORKS namestitvena mapa>/lang/english. V tej mapi so izpisane datoteke Sheet formatov in ime prikaza datoteke v oknu Sheet Properties. V imenih lahko določimo tudi k kateremu standardu spada določen Sheet format. Primer izpisa v tej datoteki je:
b - landscape.slddrt,B (ANSI) Landscape
"b - landscape.slddrt" je ime datoteke, "B (ANSI) Landscape" je ime prikaza v oknu Sheet Properties. Če je v imenu prikaza dodano ime standarda v oklepajih, se bo ta Sheet format povezal na imenovani standard. Sheet format na zgornjem primeru je torej povezan na ANSI standard.
Če novi Sheet format povežemo z določenim standardom, bo vrstni red izbranih Sheet formatov s tem standardom v Sheet Properties oknu enak vrstnemu redu formatov s tem standardom v datoteki sheetformats.txt.
Če Sheet formatu ne določimo standarda, se bo le-ta v oknu Sheet Properties vedno prikazal na dnu. Vrstni red prikaza bo takšen kot je vrstni red vseh Sheet formatov, ki nimajo določenega standarda.
Odgovori