Tri ključne značilnosti programske opreme za laserski razrez

Odgovori
ssotlar
Prispevkov: 55
Pridružen: 16 Maj 2014, 11:59

Tri ključne značilnosti programske opreme za laserski razrez

Odgovor Napisal/-a ssotlar » 04 Nov 2014, 08:51

Veliko podjetij, ki se ukvarjajo z laserskim razrezom cevi, lahko kot ozko grlo njihove proizvodnje navede programiranje kode. Zaradi povečanih hitrosti današnjih laserskih strojev programerji težko ohranjajo delovanje stroja pri polni zmogljivosti . Kljub temu, da večina laserskih strojev pride opremljenih s programsko opremo za programiranje, so ti programi zelo osnovni in nimajo funkcionalsnosti za uporabo naprednih funkcij stroja. Uporabniki skrbno primerjajo in pregledujejo funkcionalnosti strojev med nakupom, na žalost pa programska oprema za programiranje ni deležna enake pozornosti. To je podobno montiranju poceni obnovljenih pnevmatik na drag športni avto.

Podjetja, ki želijo, da bi povečale naložbe za rezanje cevi, bi morale razmisliti o bolj naprednih sekundarnih programskih rešitvah. Takšni programi se lahko zelo razlikujejo glede na funkcionalnost, preprostost uporabe in časovne prihranke za podjetja, ki delajo z SOLIDWORKS-om. Oglejmo si ključne komponente, ki so potrebne za doseganje najhitrejšega možnega načina programiranja.
pic1.jpg
pic1.jpg (23.8 KiB) Pogledano 22034 krat
SOLIDWORKS vmesnik
Kot prvo, program bi moral biti združen znotraj ene platforme. To pomeni, da uporabniku ne bi bilo potrebno uvoziti ali izvoziti projekta v sekundarne platforme za pripravo NC kode. Scenarij z več programi ustvarja zmedo in zapravlja čas. Programerju tudi ne daje možnosti, da preveri modele za morebitne potrebne spremembe programiranja in lahko ustvari spodrsljaje med konstrukterji in programerji. V idealnem primeru bi se moral program neposredno in neopazno povezati s SOLIDWORKS-om.

Hitrost
Za čim hitrejše programiranje, je potrebno programiranje iz zasnovanega modela. To pomeni, da programerju ni potrebno v celoti razstaviti sestava in programirati po sestavnih delih. Prav tako programerju nebi bilo potrebno iz sestava odstranjevati odvečno geometrijo. Programska oprema mora biti sposobna prepoznati vrsto materiala, debelino in geometrijo ter sama prepoznati kateri kosi so potrebni za laserski cevni razrez. To prihrani tisoče ur programiranja v času življenjske dobe stroja in izredno poveča prepustnost.

Enostaven za uporabo
Izraz »Enostaven za uporabo« se doda vsakemu programskemu paketu, saj je to eden ključnih vidikov za programerje, ko govorimo o tridimenzionalnih kosih. Pravilno programiranje cevi bi moralo biti umeščeno v 3D okolje, kjer se programira okoli že izdelanega kosa. To pomeni, da program nikoli nebi smel prisiliti programerja v sploščitev 3D kosa. Tudi pot orodja mora biti definirana glede na geometrijo, a mora obenem biti neodvisna, da lahko odstopi od originalnega kosa. Ta neodvisna pot orodja omogoča programerju, da poveča premer lukenj ter spremeni lastnosti rezne poti brez dragega ponovnega inženirskega risanja kosa.

Čas za spremembo?
Tehnološki napredeki na področju laserskega rezreza cevi predstavljajo proizvajalcem nove izzive. Današnji stroji so napredovali na hitrosti in funkcionalnostih zaradi česar je programerjem zelo težko vzdrževati enak tempo. Rešitev je robusten programski paket, ki je združen v eni 3D platformi, lahko sam prepozna ustvarjeno konstrukcijo in je zelo enostaven za programiranje. Te ključne komponente bodo zvišale vašo produktivnosti, znižale stroške in povečale dobiček. Če vaš trenutni program ne izpoljnjuje teh zahtev, potem je čas, da bi poiskali boljšo rešitev.
Odgovori