Odpiranje sestava iz PDM - drugačne poti referenc

Odgovori
caddy
Prispevkov: 420
Pridružen: 03 Mar 2014, 12:55

Odpiranje sestava iz PDM - drugačne poti referenc

Odgovor Napisal/-a caddy » 13 Sep 2016, 11:28

Ko odpiramo sestav iz PDM zalogovnika, se ta v programu SOLIDWORKS odpre s potmi do referenc, ki so drugačne od tistih, ki so zapisane v PDM-u v zavihku »Contains«. Kje je težava?
ssotlar
Prispevkov: 56
Pridružen: 16 Maj 2014, 11:59

Re: Odpiranje sestava iz PDM - drugačne poti referenc

Odgovor Napisal/-a ssotlar » 13 Sep 2016, 11:53

Zavihek »Contains« v SOLIDWORKS PDM prikazuje poti do referenc, ki so zabeležene v PDM podatkovni bazi (npr. ko so bile datoteke prvič vnešene v zalogovnik).

Seznam referenc, ki ga najdemo v programu SOLIDWORKS -> »File« -> »Find references« prikazuje poti do referenc, ki so odprte znotraj trenutne SOLIDWORKS seje.

Način iskanja in odpiranja referenc je odvisen od nastavitev programa SOLIDWORKS. V kolikor je v nastavitvah omogočena opcija »Search file locations for external references« lahko program SOLIDWORKS reference poišče na lokacijah, definiranih v nastavitvah (»File locations«  »Referenced documents«), kljub temu, da so te že znane in določene znotraj PDM sistema.
vz_03_(2016).png
Stanje referenc v zavihku »Contains« v sistemu SOLIDWORKS PDM.
vz_02_(2016).png
vz_04_(2016).png
Nastavitve progama SOLIDWORKS: reference SOLIDWORKS išče znotraj PDM zalogovnika, vendar v mapi \Parts
vz_01_(2016).png
S takšnimi nastavitvami lahko SOLIDWORKS naloži reference iz drugih map.

Tako je priporočljivo, da v kolikor se uporablja sistem SOLIDWORKS PDM, da opcija »Search file locations for external references« NI omogočena (je izklopljena). V takem primeru bo SOLIDWORKS vedno poiskal in odprl reference tako, kakor so zapisane znotraj podatkovne baze sistema PDM (»Contains« zavihek)
Odgovori