Opozorilo "Outside SOLIDWORKS PDM" pri vnašanju v zalogovnik

Odgovori
caddy
Prispevkov: 420
Pridružen: 03 Mar 2014, 12:55

Opozorilo "Outside SOLIDWORKS PDM" pri vnašanju v zalogovnik

Odgovor Napisal/-a caddy » 09 Maj 2016, 14:23

Pri vnašanju nove verzije že obstoječega sestava se za nek podsestav oz. kos, ki prav tako že obstaja v zalogovniku, pojavi opozorilo "Outside SOLIDWORKS PDM". Kaj to pomeni oz. kako se težava odpravi?
ssotlar
Prispevkov: 56
Pridružen: 16 Maj 2014, 11:59

Re: Opozorilo "Outside SOLIDWORKS PDM" pri vnašanju v zalogovnik

Odgovor Napisal/-a ssotlar » 09 Maj 2016, 15:02

Razlog težave se skriva v lokalnih datotekah pogleda zalogovnika, ki pa niso del zalogovnika (niso v bazi). Takšne datoteke lahko vidimo, če imamo v nastavitvah PDM-a nastavljeno opcijo »Show all files«. V pogledu jih lahko tudi prepoznamo po napol prozorni ikoni in imenu, v stolpcu »Status« pa piše <Local file>.
pdm_local_files2.JPG
pdm_local_files2.JPG (16.65 KiB) Pogledano 1696 krat
Takšne datoteke so običajne in lahko nastanejo v naslednjih primerih:
  • SOLIDWORKS ob odpiranju datotek naredi lokalne in začasne datoteke
  • Če je med premikanjem, brisanjem, preimenovanjem datoteke prišlo do napake/težave, lahko originalna datoteka postane le lokalna (npr. če je bila datoteka med operacijo v uporabi)
  • Če datoteko premaknemo, izbrišemo ali preimenujemo na nekem drugem klientu – ko v isto mapo prebrskamo znova na svojem računalniku, nam lahko ostane lokalna kopija originalne datoteke, če smo jo pred operacijo že imeli v lokalnem medpomnilniku (local cache)
Primer:
  1. V mapi imamo Assem2.SLDASM in kos Part2.SLDPRT.
  2. Kos Part2.SLDPRT dodamo v lokalni medpomnilnik (cache), tako da ga odpremo (ali pa izberemo "Preview" zavihek)
  3. Na drugem klientu druga oseba premakne Part2.SLDPRT v drugo mapo
  4. V našem pogledu Part2.SLDPRT postane transparenten in dobi oznako "<Local file>"
Odpiranje sestava "Assem2.SLDASM" bo še vedno potekalo brez težav, prav tako bo vtičnik v SOLIDWORKSU prikazoval pravilno stanje. »Check-in« dialog pa datoteko »Part2.SLDPRT« še vedno išče in najde na originalni lokaciji znotraj te mape, saj nam je tu v lokalnem pogledu ostala še lokalna kopija te datoteke.
pdm_local_files1.JPG
Takšne datoteke, ki so le lokalne in niso del zalogovnika lahko mirno pobrišemo, v administracijskem orodju pa obstaja pa tudi opcija »Automatically delete local read-only files that are not part of the file vault«, ki to postori avtomatsko. Ta funkcija tega ne počne nad celotnim lokalnim pogledom zalogovnika, temveč vsakokrat počisti le tisto mapo, v kateri se trenutno nahajamo.
local_file.JPG
Odgovori