Posodabljanje vrednosti na konfiguracijah

Odgovori
caddy
Prispevkov: 420
Pridružen: 03 Mar 2014, 12:55

Posodabljanje vrednosti na konfiguracijah

Odgovor Napisal/-a caddy » 29 Mar 2016, 15:06

Nekatere vrednosti (npr masa, material in dimenzije, ki so vezani na lastnosti v kosu) na kartici za posamezne konfiguracije niso pravilno izpisane oz. niso pravilno posodobljene. Kaj je vzrok?
ssotlar
Prispevkov: 56
Pridružen: 16 Maj 2014, 11:59

Re: Posodabljanje vrednosti na konfiguracijah

Odgovor Napisal/-a ssotlar » 29 Mar 2016, 15:10

Najprej v kosu preverimo, ali so za privzeto »Default« konfiguracijo pravilno nastavljene lastnosti, ter da te črpajo podatke iz posamezne konfiguracije in ne iz zavihka »Custom«.
konfiguracije_0.png
Ko iz tako pripravljenega kosa naredimo nove konfiguracije (npr. s tabelo »Design Table« se te vrednosti pravilno nastavijo za vsako na novo ustvarjeno konfiguracijo (»@@Default@« se posodobi glede na ime konfiguracije.

Primer: novo ustvarjena konfiguracija »Konf1« s pomočjo tabele.
konfiguracije_1.png
Kot je razvidno iz zgornje slike, so se polja za evaluacijo pravilno posodobila z imeni posamezne konfiguracije, v stolpcu, kjer se izpiše izračunana vrednost pa so te označene z zvezdico (*). Prav tako v drevesu konfiguracij poleg imen novo ustvarjenih konfiguracij vidimo oznako – . Kaj to pomeni?

Ti dve dejstvi sta med seboj povezani. Oznaka – poleg imena konfiguracije pomeni, da konfiguracija fizično še ni bila ustvarjena, kar ima za posledico, da vse lastnosti, ki so vezane na fizični model konfiguracije (npr. Masa) še niso bile pravilno evaluirane zato se poleg izračunanih vrednosti pojavi tudi simbol zvezdice (*).

Če tak model sedaj shranimo npr. izven zalogovnika in ga nato ročno prenesmo v zalogovnik, se bo na kartici v polje masa za vse konfiguracije zapisala vrednost 0. Da se vrednost pravilno izračuna je torej potrebno konfiguracijo fizično ustvariti. To se da urediti na 3 možne načine:
  1. Ročni dvo-klik na posamezno konfiguracijo
  2. Če datoteko shranimo v zalogovnik preko ukaza »Save as« (prvo shranjevanje) se vse konfiguracije ustvarijo samodejno.
  3. Vse konfiguracije označimo z opcijo »Rebuild/Save Mark« - to povzroči izvajanje »Rebuild« procedure za vsako tako označeno konfiguracijo ob shranjevanju dokumenta – tudi ko obstoječe konfiguracije spremenimo v tabeli »Design Table«
    konfiguracije_3.PNG
Odgovori