Migracija obstoječih datotek iz sistema Windows v PDM

Odgovori
ssotlar
Prispevkov: 56
Pridružen: 16 Maj 2014, 11:59

Migracija obstoječih datotek iz sistema Windows v PDM

Odgovor Napisal/-a ssotlar » 19 Feb 2016, 12:53

Čeprav je SOLIDWORKS PDM (Professional) sistem, ki zelo olajša delo in upravljanje z referencami SOLIDWORKS datotek, ko so te enkrat že v zalogovniku, pa še vedno deluje na principu »Smeti-not-Smeti-ven«. Enostaven premik in dodajanje vseh obstoječih datotek v zalogovnik ne bo razrešilo njihovih trenutnih težav: izgubljene, pokvarjene in neposodobljene reference se ne popravijo same, datoteke se tudi same ne posodobijo avtomatsko (rebuild).

Pred migracijo obstoječih datotek v PDM zalogovnik je zelo priporočljivo te težave nasloviti in odpraviti že v obstoječi drevesni strukturi v obstoječem sistemu. Priporočljivo je tudi odpraviti datoteke z enakimi oz. podvojenimi imeni. PDM se lahko tudi konfigurira na način, da ne dovoli podvojenih imen in tako dodajanje še ene datoteke z istim imenom ne bo mogoče.

Če so v datotekah uporabljene lastnosti »CustomProperty« (ali katerekoli druge lastnosti) in jih želimo prikazovati na karticah, je te potrebno najprej dodati kot spremenljivke v PDM sistem, jih ustrezno mapirati, nato pa jih še postaviti na te kartice. Vrednosti teh lastnosti se na karticah posodabljajo ob dodajanju v sistem (»Check-in«).

Spodnji postopek predpostavlja:
 • da se vse obstoječe SOLIDWORKS datoteke nahajajo na deljenem disku znotraj ene vrhnje (root) mape. Znotraj te vrhnje mape so datoteke razdeljene v raznorazne podmape.
 • PDM konfiguracijo, ki uporablja en delovni tok z enim samim stanjem, brez tranzicij in brez revizijskih številk.*
 • da je zalogovnik v katerega se migrira, povsem prazen.
Postopek migracije za naprednejšo konfiguracijo (delovni tokovi, revizijske številke, Toolbox, ...) je opisan v dokumentu na naslednji povezavi.

Za migracijo morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:
 • Ustvarjen lokalni pogled zalogovnika**
 • Migracija bo potekala z uporabnikom »Admin«, ki ima vse pravice
 • V PDM sistem ni povezan nihče drug
 • Obstajati morajo varnostne kopije vseh podatkov, ki jih migriramo
** na času se lahko veliko prihrani, če se deljeni disk oz. vrhnja mapa iz katere kopiramo nahaja na istem računalniku kjer je nameščen PDM arhivski strežnik. Tako se izognemo kopiranju vseh datotek preko lokalnega omrežja.

Postopek:
 1. Prijavimo se v PDM zalogovnik kot uporabnik »Admin«
 2. Celotno vrhnjo mapo kopiramo iz deljenega diska v lokalni pogled zalogovnika, na način da ohranimo celotno drevesno strukturo
  • Če je datotek veliko in ima arhivski strežnik omejene vire, lahko kopiramo v več korakih – npr. v skupinah po cca. 1000 datotek hkrati
  kopiranje_map.JPG
 3. Zaženemo PDM orodje za iskanje in poiščemo vse datoteke ».sldprt«
 4. Vse ».sldprt« datoteke izberemo in jih vnesemo v sistem – uporabimo ukaz »Check-in«
  • Če je datotek veliko in ima arhivski strežnik omejene vire, lahko datoteke vnašamo v več korakih – npr. v skupinah po cca. 1000 datotek hkrati.
  check_in.JPG
 5. Ko so vnešeni vsi kosi (».sldprt«), ponovimo koraka 3 in 4 še za:
  1. sestave (».sldasm«) in na koncu še za
  2. risbe (».slddrw«).
Pomembno! – pri koraku 2 se mora ohraniti celotna drevesna struktura. Dokler datotek ne vnesemo v zalogovnik (»Check-in«), PDM sistem išče reference na enak način kot SOLIDWORKS – v tistih mapah, kjer so bile reference nazadnje shranjene.

Ko so vse SOLIDWORKS datoteke dodane v zalogovnik, začne z njihovimi referencami upravljati PDM sistem. Sedaj lahko katerokoli datoteko poljubno spremenimo (premaknemo, preimenujemo) znotraj zalogovnika in PDM sistem bo poskrbel za ažurnost vseh njenih referenc.
Odgovori