Nadgradnja SOLIDWORKS PDM na novejšo verzijo

Odgovori
caddy
Prispevkov: 420
Pridružen: 03 Mar 2014, 12:55

Nadgradnja SOLIDWORKS PDM na novejšo verzijo

Odgovor Napisal/-a caddy » 19 Jan 2016, 11:58

Kako se SOLIDWORKS PDM nadgradi na novejšo verzijo ali novejši servisni paket (SP)?
ssotlar
Prispevkov: 56
Pridružen: 16 Maj 2014, 11:59

Re: Nadgradnja SOLIDWORKS PDM na novejšo verzijo

Odgovor Napisal/-a ssotlar » 19 Jan 2016, 12:08

Pogoji za opravljanje posodobitve SOLIDWORKS PDM na novejšo verzijo so naslednji: Nadgradnja SOLIDWORKS PDM sistema tipično poteka v več korakih. Število potrebnih korakov je odvisno od tega, ali nadgrajujemo na novejši servisni paket (SP) ali na novo verzij (če delamo nadgradnjo na novejši servisni paket, lahko korak 3 izpustimo) Posamezni koraki so za oba postopka enaki. V kolikor imate strežniški aplikaciji za arhive in podatkovne baze nameščene na istem strežniku, koraka 1 in 2 opravite skupaj. Vse nastavitve se ob nadgradnji ohranijo. Opisani postopki so izvedeni v SOLIDWORKS PDM 2016.
 1. Posodobitev strežniške aplikacije za arhive (Archive Server)
  1. V računalnik, kjer je nameščena strežniška aplikacija za arhive se prijavite kot administrator, vnesite SOLIDWORKS DVD in prekličite SOLIDWORKS Installation Manager, ki se samodejno zažene.
  2. Prebrskajte v lokacijo \SWPDMServer\ na DVD-ju in zaženite »setup.exe« program. Pojavi se obvestilo, da so bile najdene in bodo posodobljene starejše verzije programske opreme SOLIDWORKS PDM.
  3. Na izbiri tipa produkta, izberite primernega (PDM Standard ali Professional)
  4. V oknu »Setup Type« izberite »Server installation«
  5. V oknu »Server installation« izberite »Archive server«
  6. Ko se posodobitev zaključi, kliknite »Finish«
 2. 2. Posodobitev strežniške aplikacije za podatkovne baze (Database Server)
  1. V računalnik, kjer je nameščena strežniška aplikacija za podatkovne baze se prijavite kot administrator, vnesite SOLIDWORKS DVD in prekličite SOLIDWORKS Installation Manager, ki se samodejno zažene.
  2. Prebrskajte v lokacijo \SWPDMServer\ na DVD-ju in zaženite »setup.exe« program. Pojavi se obvestilo, da so bile najdene in bodo posodobljene starejše verzije programske opreme SOLIDWORKS PDM.
  3. Na izbiri tipa produkta, izberite primernega (PDM Standard ali Professional)
  4. V oknu »Setup Type« izberite »Server installation«
  5. V oknu »Server installation« izberite »Database server«
  6. V oknu »SOLIDWORKS PDM Database Server SQL Login« vpišite najprej ime (in instanco) SQL strežnika, kjer se nahajajo SOLIDWORKS PDM podatkovne baze (tipično je to »localhost«)
  7. Nato vpišite še uporabniško ime in geslo uporabnika, ki ima vse pravice za vse podatkovne baze na izbranem SQL strežniku (tipično je to uporabnik »sa«)
  8. Ko se posodobitev zaključi, kliknite »Finish«
 3. Posodobitev licenčnega strežnika (le ko posodabljamo na novo verzijo)
  1. Posobitev licenčnega strežnika je opisana na naslednji povezavi.
 4. Posodobitev podatkovnih baz
  1. Posodobitev podatkovnih baz je najbolje izvesti na računalniku, kjer je nameščena strežniška aplikacija za podatkovne baze (Database Server). Pred posodobitvijo podatkovnih baz morajo biti opravljeni vsi predhodni koraki.
  2. V računalnik, kjer je nameščena strežniška aplikacija za podatkovne baze (Database Server) se prijavite kot administrator, vnesite SOLIDWORKS DVD in prekličite SOLIDWORKS Installation Manager, ki se samodejno zažene.
  3. Prebrskajte v lokacijo \SWPDMServer\Upgrade na DVD-ju in zaženite »upgrade.exe« program. Pojavi se obvestilo, da naj nadgradnjo SOLIDWORKS PDM podatkovnih baz opravljajo le administratorji. Kliknite »Yes«.
  4. V oknu »Step 2« izberite SQL strežnik, kjer se nahajajo SOLIDWORKS PDM podatkovne baze (tipično je to »localhost«; če strežnika ni na seznamu, ga lahko ročno vpišete)
  5. Nato vpišite še uporabniško ime in geslo uporabnika, ki ima vse pravice za vse podatkovne baze na izbranem SQL strežniku (tipično je to uporabnik »sa«)
  6. V oknu »Step 3« izberite podatkovne baze, katere želite posodobiti (tipično se izbere vse)
  7. Ko se posodobitev zaključi, kliknite »Finish«. Med posodobitvijo ne zapirajte čarovnika za posodobitve in ne ustavljajte izbranega SQL strežnika!
  8. Ponovno zaženite izbran SQL strežnik.
 5. Posodobitev odjemalcev
  1. V računalnik, kjer je nameščen odjemalec se prijavite kot administrator, vnesite SOLIDWORKS DVD in prekličite SOLIDWORKS Installation Manager, ki se samodejno zažene.
  2. Prebrskajte v lokacijo \SWPDMClient\ na DVD-ju in zaženite »setup.exe« program. Pojavi se obvestilo, da so bile najdene in bodo posodobljene starejše verzije programske opreme SOLIDWORKS PDM.
  3. Na izbiri tipa produkta, izberite primernega (PDM Standard ali Professional)
  4. V oknu »Choose Product Type« izberite primeren tip odjemalca za izbran računalnik in licenco, ki se bo uporabljala
  5. V oknu »Select Add-ins« izberite vtičnike, katere želite namestiti
  6. Ko se posodobitev zaključi, kliknite »Finish«.
Odgovori