Je pri FormWash-u bolje čistiti z delovno ploščo ali košarico?

Odgovori
caddy
Prispevkov: 420
Pridružen: 03 Mar 2014, 12:55

Je pri FormWash-u bolje čistiti z delovno ploščo ali košarico?

Odgovor Napisal/-a caddy » 07 Maj 2018, 13:30

Kadar čistim natisnjene modele v FormWash-u, je bolje čistiti z delovno ploščo ali košarico?
rvojska
Site Admin
Prispevkov: 3
Pridružen: 07 Maj 2018, 08:31

Re: Je pri FormWash-u bolje čistiti z delovno ploščo ali košarico?

Odgovor Napisal/-a rvojska » 07 Maj 2018, 15:06

Pri določanju načina post-procesiranja Form2 3D tiskov, je veliko odvisno od oblike, namena in materiala izdelka. Naše ugotovitve so na podlagi uporabe FormWash-a za večje votle in manjše polne kose nezahtevnih oblik ter natisnjeni s standardnim materialom.

Kratek odgovor:
Delovna plošča – deli s tankimi stenami, šibko geometrijo in brez konveksnih geometrij, kamor se lahko ujame raztopina
Košarica – vsi ostali deli

Delovna plošča
Pri pranju z delovno ploščo pazimo, da so deli nanjo dobro pritrjeni. Za dodatno varnost vključite košarico, ki lahko dele ujame. Če se med pranjem snamejo se lahko poškodujejo, povzročajo hrup ter lahko vplivajo na kocentracijo IPA raztopine.
Ker se clotna delovna površina plošče potopi v raztopino, se raztopi tudi nestrjena smola na plošči. To vpliva na kocentracijo IPA raztopine in posledično na zgodnejšo zamenjavo raztopine.
Pazimo tudi na odtok raztopine iz delov. V nasprotju s košarico, so deli na ploščo pritjeni in se IPA lahko ujame v zaprto konveksno geometrijo. Zaradi tega je potrebno takoj po ciklu ročno delovno ploščo nagniti, da se raztopina odteče v vedro.
Prednost je seveda hiter in enostaven prenos iz Form2 v FormWash ter zaščita oblike, ki bi se lahko pri premikanju v košarici poškodovala.

Košarica
Pri uporabi košarice je potrebno upoštevati, da se pod vedrom nahajajo rotirajoči magneti, kateri ustvarijo tok in obrnejo smer vsake 2 minuti.
Zaradi toka se lahko deli premikajo kar lahko vpliva na geometrijo delov, če imajo šibke predele v geometriji ali zelo tanke stene.
Prednost uporabe košarice je, da dele lahko postavite ležeče oziroma tako, da se po končanem ciklu samodejno izteče čimveč raztopine.
uporaba košarice.png
Votel doprsni kip ležeče postavljen v košarico za lažji dostop raztopini do notranjih poršin. Po končanem ciklu, postavimo print pokonci, počakamo da se raztopina odteče, skupaj s košarico postavimo na papirnate brisačke in počakamo da se print dokončno posuši.
Odgovori