Uporaba opcijske datoteke za nadzor omrežne licence

Odgovori
sotir
Site Admin
Prispevkov: 12
Pridružen: 08 Sep 2016, 10:19

Uporaba opcijske datoteke za nadzor omrežne licence

Odgovor Napisal/-a sotir » 18 Okt 2016, 11:57

Opcijske datoteke lahko pomagajo pri nadzorovanje licenc, ki se uporabljajo v podjetju in so izdani s strani SolidNetwork License Manager.

Imajo sposobnost, da nadzirajo naslednje:
  • •Potek licenc po neaktivnosti
  • •Rezervira/izključi licence za posamezne uporabnike ali skupine
  • •Kontrola izposojeni licenc
Podrobnosti za to so opisane v FLEXLM priročnikom za uporabnike v Poglavju 13, “Upravljanje opcijske datoteke”.
Povezava do priročnika: https://goo.gl/bgOheS

V nadeljevanje sem dodal tudi vzorec opcijske datoteke, ki ga lahko spreminjate, kot je potrebno. Za vašo referenco, bo ta datoteka uporabljena v spodnjih primerih. Vse ukaze niso obvezne, tako da lahko izbirate med ukazami. Prav tako za referenco sem dodal tudi datoteko z vsemi veljavnimi imeni za funkcije.

Vzorec: https://goo.gl/wOZTzQ
Datoteka: https://goo.gl/lY5JeJ

SNL nosilne imena,imena uporabnikov in imena skupin v opcijski datoteki so case sensitive.

V nadeljevanje bo predstavljena vsebina testnega vzorca:


TIMEOUTALL 900
TIMEOUTALL bo dodal prekinitev do vseh funkcij. Lahko uporabite TIMEOUT ime elementa za nadzor nad določen izdelek, vender večina ljudi samo prekinejo vse funkcije.

900 je časovna omejitev v sekudah. V tem primeru je 15 minut.

Če uporabnik pusti svoj stroj brez nadzora 15 minut, se bo njegova licenca vrnila v bazenu s licence. Če se uporabnik vrne nazaj in njegova licenca je še vedno na voljo, lahko nadeljuje z delom, kot da se ni nič zgodilo. Če pa niso na voljo nobenih licenc, uporabnik mora biti sposoben shranite svoje delo.


MAX_BORROW_HOURS 336
Če imate izposojene uporabnikove licence, najdaljši čas izposoje privzeto je 30 dni. MAX_BORROW_HOURS vam omogoča da to spremenite za krajši čas, ampak ne več kot 30 dni.

Kot pove ime, je številka v urah. V tem primeru 336 omejuje uporabnikov da lahko izposojajo licenc največ 14 dni.


BORROW_LOWWATER 3
Ta ukaz pomaga ohraniti licenc v pisarni, tako da vse licence ni mogoče izposoditi na enkrat. V tem primeru uporabnik ne bo mogel sposoditi licenco, če ni več kot tri v bazenu.


GROUP TECH todd chris jeff
Funkcija GROUP pomaga poenostaviti datoteko za velika podjetja. Lahko dodate uporabnike v skupini in nato nadzirate skupino preku določanju kontrole za tiste uporabnike.

V tem primeru smo kreirali skupino z imenom TECH, ki vsebuje uporabnike Todd, Chris in Jeff. Ime skupine je lahko karkoli, da je smisleno, vender pa uporabniška imena morajo se točno ujemati s njihova imena za prijavo v Windows okolju. Uporabniška imena so občutljiva na velike in male črke (case sensitive).


RESERVE 3 swofficepro GROUP TECH
To bo rezerviralo določeno število licenc za skupino, ki smo ja definirali prej kot TECH skupina. V tem primeru se bodo rezervirali 3 SOLIDWORKS Professional (swofficepro) licence za skupino.

Mnogokrat ta funkcija se uporablja, ko so licence kupljene iz različnih oddelkov, vender si delijo ist licenčni menadžer. Vsak oddelek ima svojo skupino, s licencah ko so bile rezervirani za njih.


RESERVE 1 swofficepremium USER john
To deluje enako kot zgornji primer, vender bo rezerviralo eno SOLIDWORKS Premium licenco za uporabnika z uporabniškim imenom john. Pri kontroliranje posameznih uporabnikov,uporabnikov ni treba definirati v skupinah, vender so lahko definirani za druge funkcije.


EXCLUDE cae_cwadvpro USER john or EXCLUDE cae_cosmosfloworkspe USER john
Oba primera zgoraj bo imela uporabnik z uporabniško ime john ki bi lahko uporabljal SOLIDWORKS Simulation Pro ali SOLIDWORKS Flow Simulation. On bi zanikal licenco, če bo poskušal vklopiti dodatke.


INCLUDE_BORROW solidworks GROUP TECH
Omogoča uporabnikom, opredeljeni v skupini TECH sposoditi jedrne licence SOLIDWORKS.


EXCLUDE_BORROW swofficepremium USER michelle
Onemogoči uporabnik michelle izposojanje licenco za SOLIDWORKS Premium.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lahko ustvarite opcijska datoteka z uporabo Notepad, saj je preprosta besedilna datoteka. Poimenujte datoteko “sw_d.opt” (brez narekovajev).

Priporočena lokacija za shranjevanje opcijsko datoteko je - ..\SOLIDWORKS\SolidNetWorkLicense Manager\Licenses\sw_d.opt.

Vender, z letom 2010 in kasneje lahko shranite kjer koli in potem samo podate pot do datoteko.

Ko je datoteka ustvarjena, kar potrebujete je da nastavite license manager da preberi to datoteko. To naredite na naslednji način:

1. Kliknite gumb Modify v zavihku Server Administration
1.png
2.Izberite "Activate / Reactivate a softvare license" radijski gumb, in nato kliknite Next.
2.png
2.png (49.76 KiB) Pogledano 3104 krat
3.Označite polje Options File in poiščite želeno .opt datoteko.
3.png
3.png (12.81 KiB) Pogledano 3104 krat
4.Kliknete Next za nadeljevanje z procesa Activation/Reactivation.


Ko je postopek aktivacija končan, bodo uporabniki pod nadzorom opcijske datoteke.
Odgovori